Magyar InternetFigyelő
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ClubNetCet Hírhajó

2006. január-február

 

Búcsú az Óévtől

 

- Gazdagon zártuk az óévet ( 2005-öt) Közel 300 ezer forintértékű adományokból a megbecsült tagjaink és a rászorulók részére ajándékcsomagot oszthatott szét a vezetőség.

- Új tagot köszönthettünk – Ecsenyi Filoména – soraink között, kinek széleskörű tevékenységét az elkövetkezendőkben mutatjuk be.

 

2006. január

 

- Nonprofit jogi ismeretek tanfolyamot végzett két vezetőségi tagunk a Jogismeret Alapítvány szervezésében. Elmondásuk szerint nagyon hasznos dolgokat tudtak meg, és néhány könyvvel is gazdagították egyesületünk könyvtárát.

  1. Alapítvány - Egyesület - Közhasznú szervezet (Bp. 54.sz. Ügyvédi Iroda tagjainak összeállítása)
  2. A közhasznúsági jogi reform megalapozása (dr. Bíró Endre tanulmánya)
  3. Jogalkalmazás, joghasználat - Eligazodás a jogállamban (írta: dr. Bíró Endre)

 

- Képzés a XVIII. Kerületben

 

Tündér Lala és a falra hányt borsó

 

Bozzai Lajos – közismert nevén Tündér Lala – szervezetfejlesztő tréninget tartott számunka a XVIII. kerületi Pedagógiai Oktató Központban. A helyiséget Lőke Józsefné Maya jóvoltából térítésmentesen vettük birtokba.

Igyekszem számotokra élethűen szemléltetni eme különleges eseményt, melyre egyesületünk aktivistái voltak hivatalosak. A részvételi arány folyamatosan változott - ki később jött, ki korábban ment. Jellemző volt, mint mindig, e többórás programra a jókedv, vidámság…, bár volt, aki szundikált… Körben ültünk, így nem csak az előadót, de egymást is boldogan nézegettük. Mindenki hozott valamit, ki süteményt, ki szendvicssütőt, dekorációt, ásványvizet, Lala színes filctollakat és naaagy fehér lapokat. A mindennapokat otthon hagytuk. Örültünk, hogy együtt vagyunk! 

A fejlesztésre azért volt tulajdonképpen szükség, mert közel öt év óta nem tudunk azon változtatni, hogy a meglódított szekér őrülten rohan előttünk, mi lovak meg nem győzünk utána futni. Lala minden tőle telhetőt megtett: próbálkozott a problémafa felállításával, a projektközpontú gondolkodás komolyan vehető ismérveivel, végül a sokmilliós uniós pályázati lehetőségeket is felvillantotta előttünk Egyet mindenképpen bebizonyított, hogy szükségünk van a rendszeres klubösszejövetelekre, és szükségünk van borsószedőkre.  /Mozga Márta/

 

 

 

- Munkakonferencia – 1%-os kampány-előkészítő – 1-ből egyenlőbb – címmel rendezett konferencián vett részt Mozga Márta (előadóként), és VInczéné Pusztai Andrea. A rendezvényről írt cikk olvasható a Magyar InternetFigyelő februári számában és a www.clubnetcet.hu weboldalon.

 

 

 

 

 

- Szerződéskötés

Egyesületünk szerződést kötött a XX. Ker. Városüzemeltetési Kft-vel. A tervek szerint április hónapban megnyitjuk első nonprofit szolgáltató egységünket (Telemosoly) a Civil Szervezetek Házában. Elkélne a segítség....!

 

- Újabb könyvadományokat kaptunk az Orbán és Társa, valamint az Alexandra kiadótól. Adományaikat a rajzkiállításon fogjuk szétosztani az alkotó gyermekek között.

 

- A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk a rajzpályázatunk leadási határidejét. Az új időpont: Március 17.  Jó hír: a díjátadó rendezvény (május 25.) fővédnöke Fellegi Ádám neves zongoraművész.

 

- Ismét elindult a GTP újabb ciklusa

- Hegedűs Annamária (Anita) klubtagunk szervező munkájának köszönhetően a XIII. kerületi Katona József Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium egy tanulócsoportja bekapcsolódott a nemzetközi internetes diákprogramba. A gyerekek az utazás témakörben leveleznek Románia, Nigéria, Ukrajna, Hollandia, Ghana, Latvia, Benin és Gambia diákjaival. Solymosi Vera tanárnő irányításával a csoport máris az elsők között halad. Kiváló lehetőség ez az angolnyelv tanulására, az iskolában nem tanult új ismeretek befogadására, és persze különösképpen kapcsolatteremtésre, hiszen ez az egyik legjelentősebb előnye az Internetnek.

 

2006. február

 

- Családias hangulatban és fergeteges jókedv kíséretében zajlott le a már hagyománnyá alakult farsangi Bálnabál.

Szabó Kati, egyesületi tagunknak köszönhetően bepillantást nyerhettünk a hastánc rejtelmeibe. A rögtönzött oktatáson nem csak hölgyek próbálkoztak e táncfajta kipróbálásával.

  

Konferencia

- Az Országos Foglalkoztatási Konferencián Farkas Márta és Mozga Márta vettek részt, hiszen már foglalkoztatóként is működünk és egyre több munkatársra van szükségünk.

- Az NCA elektori választásokra Mozga Mártát delegáltuk. Egyesületünk eddig öt pályázatot nyert meg a Nemzeti Civil Alapprogramtól. Az un. elektorokat a civil szervezetek választják meg, ők vesznek részt a pénzek elosztásában. Az új elektorokat most iktatták be, lehet ismét pályázni!

- Nyitott jogalkotás - a civil szervezetek részvételével parlamenti konferencián Koós Jánosné, Balázs Gergely, Farkas Márta és Mozga Márta vettek részt. Fontos tudni, hogy a jogalkotók kötelezően minden esetben társadalmi vitára ill. véleményezésre bocsátják a törvénytervezeteket, élhetünk ezzel a lehetőséggel otthonunkból az internetes fórumokon! 

 

Civil közélet

- A XV. kerületben  Vinczéné Pusztai Andrea vett részt az civil szervezeteket éritnő tanácskozásokon. A kerületben fokozatosan felélénkül a civil élet (több rendezvény), és előnyösebb pályázati lehetőségek várhatók (több pénz). 

- A XVIII. Kerületben Lukatsik Károly, Balázs Gergely és Mozga Márta képviselték az egyesületet a helyi ügyekben. A szervezetek keresik az együttműködési lehetőségeket a programjaik megvalósításában.

 

 

 

 

 

Egyéb hírek

- Az elmúlt két hónapban több jelentős értekezletet tartottunk, ahol a következő határozatokat hoztunk. Íme:

  1. "Mosolypontok" gyűjthetők minden egyesületi termék/szolgáltatás vásárlása után, vagy rendezvények és utazások alkalmával. Minden kifizetett 1000 Ft 1 pont = 100 Ft. Az összegyűjtött pontok értékével csökkenthető a tagdíj, illetve beválthatók a Telemosoly Teleházban is.  Ezt azoknak is figyelmébe ajánljuk, akik még nem csatlakoztak egyesületünkhöz.
  2. A tagdíj önkéntes munkával is kiváltható.
  3. Újabb választható ajándékokkal bővült a tagdíjfizetők kedvezménye. A lista megtekinthető itt: www.clubnetcet.hu
  4. A Független Újságírók Szövetsége szervezésében "Ismerd meg Világ a magyar tehetséget!" címmel kárpát-medencei tehetségkutató verseny indul 16-éves korig, ennek népszerűsítésében, szervezésében és lebonyolításában egyesületünk is közreműködik.
  5. Az OFA (Országos Foglalkoztatási Alap) pályázatot hirdetett egyesületi tagok képzésére, szakkönyvek vásárlására. Amennyiben van erre igény, akkor a képzőintézmény adatainak és a tanfolyam tematikájának bekérése mellett benyújtjuk a pályázatot, a támogatott egyesületi taggal pedig tanulmányi szerződést kötünk. Határidő: március 16. 14h.
  6. Az Invitel RT által kidolgozott Civil ADSL  internetcsomag (5376 Ft/hó, korlátlan letöltés, 512/96-os sávszélesség) értékesítését az L2 Systems Kft-vel együttműködve elvállaltuk. /Az ajánlat csatolva./

 

A Lyoness Vásárlói Közösség tagjai újabb lehetőséget kaptak: Lyoness Partnereknél történő vásárlásaik után azonnali készpénzes visszatérítést kapnak, melyet saját készpénzes számlájukon vezetnek a Lyoness irodában és ha az összeg elérte a 2600 Ft-t  - átutalják az általa megadott bankszámlára. Ez a visszatérítés nemcsak a  saját, de barátai,ismerősei vásárlása után is jár ! - amennyiben ők is regisztrált tagok !  A regisztráció ingyenes !

Bővebb felvilágosítást arról, hogy mit, hogyan, miért érdemes így vásárolni Fenyvesi Katitól kaphatsz ! Fenyvesiné

Kolos Katalin

koloska@t-online.hu

294-40-43;     06-70/333-28-30

 06-20/931-45-89

 

 

 

 

 

 

Tavaszi programajánló:

 

Március 20. 17 óra

 

Művelődés hete, a tanulás ünnepe - Kiállítás megnyitó:

125. éve, március 25-én született Bartók Béla. Ebből az alkalomból rendezzük meg a „Majd én megmutatom!" 2006  számítógépes grafika és rajz vándorkiállítás idei első megnyitóját a Bp. XVIII. Ker. Önkormányzat Városház Galériájában, mely egyben a régió elődöntője is lesz.(Üllői út 400.)

A kiállítás témája: Édes Zenenyelvünk, s egy hétig tekinthető meg a hivatal nyitvatartási idejében.

Az ünnepélyes megnyitón zenei műsorral és vendéglátással várjuk a kis és nagy alkotókat, s minden érdeklődőt.

Gyertek el Ti is!

Partnerünk a Magyar Zeneművészeti Alapítvány. Fő támogatónk a Magyar Népfőiskolai Társaság és a Nemzeti Felnőttképzési Intézet. Az önkormányzat a kiállítóterületet térítésmentesen biztosítja számunkra.

 

Március 25. 16 óra

 

Klubnap, ahol a fontos aktualitásokat szeretnénk megbeszélni és mellesleg jól is érezzük magunkat.

A HELYSZÍNRE JAVASLATOKAT KÉRÜNK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Március 31., április 1., 2.

 

Viadukt, a hírek hídja - Ha a civilek és a sajtó összefog...! Tanácskozás Szatmárnémetiben. Az egész Kárpátmedencére kiterjedő rendezvény magyarországi szervezője a ClubNetCet, tehát várjuk mindazon tagjaink jelentkezését, akik szívesen részt vennének az eseményen. A részvételi feltételekről és a programról információ Mozga Mártától (1-2275728, 20-2158620, mozga@clubnetcet.hu) és Vinczéné Pusztai Andreától (1-4198437, 20-2634352, vinczeistvan@clubnetcet.hu) kérhető.

 

 

Előzetes

 

Április hóban a Telemosoly beindításával foglalkozunk. Keresünk önkénteseket mindenféle munkára! Lehet munkatapasztalatokra éhes fiatal, vagy számítógépet, nternetet kedvelő, vagy pénzügyekben járatos középkorú, vagy tettrekész nyugdíjas. Menedzser tipusú munkatársakat is keresünk sikerdíjért, de akár alkalmazásban is. Keresünk angolul tudókat, újság szerkesztéséhez karrieristákat....és ceturka készítéshez szakácsot. :)))

 

Május 5., 6.: "Mindig fiatalon" Tündér Lalával a XX. és a XI. kerületben.

Május 7.: "Tavaszi csokor" a XVIII. Városháza Díszteremben, majd KÖZGYŰLÉS.

Május 14.: Relaxiget a Kamara erdőben.

Május 25.: Rajzverseny díjátadó rendezvény a Liszt Ferenc téri Gyermekkönyvtárban, majd koncert Fellegi Ádám lakásán.

 

Szeretettel köszöntjük mindazon kedves klubtagjainkat és partnerünket, akiknek már elmúlt, és akiknek még következik a névnapjuk:

Lilla, József, Árpád, Richárd, Zsolt, Rudolf, Andrea, György, Ervin.

 

ClubNetCet

Előny a jövőben

 

 

                                                                                                Baráti üdvözlettel:

                                                                                                    Nagy Ágnes