Magyar InternetFigyelő
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmajánlók a

szerkesztésében:

 

Casanova

(Casanova)

 

A világ legnagyobb csábítója. Vérbeli szélhámos, az átváltozás és a humor nagymestere - azt beszélik, nincs nő a világon, aki ellen tudna állni Casanova sármjának. Legalábbis így volt ez mostanáig.

Életében először megoldhatatlannak tűnő feladattal találja szembe magát a legendás Casanova (
Heath Ledger), amikor útjába kerül Francesca (Sienna Miller), a velencei szépség, aki teljesen váratlan dolgot tesz: visszautasítja őt. Ármányok és furmányos cselszövések egész sorozata szükséges ahhoz, hogy egy kicsit is közelebb tudjon kerülni Francescához. Nem sejti, hogy élete legveszélyesebb játszmája ez: nem csak hírnevét és életét teszi kockára, de az egyetlen esélyét is, hogy elnyerje az igaz szerelmet.

Az Oscar-jelölt
Lasse Hallström (Csokoládé) rendezte ezt a sziporkázó vígjátékot, melyben Casanova élete legnagyobb kalandját éli át: szerelmes lesz. Hallström olyan modern komédiát forgatott Giacomo Casanova életéről, mely teljesen új fényben mutatja a legendás kémet, katonát, írót, filozófust és kalandort. Egyetlen korábbi adaptációban sem láthattuk ennyire emberi közelségből a csábítót, aki mindent megpróbál azért, hogy jobb emberré váljon. Játékos módon keresi a megoldást olyan fontos konfliktusokra, mint az öncélú csábítás és érzékiség, a puszta vágy és a szerelem közötti döntések.

 

Jégkorszak 2: Az olvadás

(Ice Age: The Meltdown)

 

A mínuszok hősei visszatérnek! A mamut, a kardfogú tigris és a lajhár egyenesen lubickol legutóbbi hőstettük sikerében: és ez már csak azért is könnyen megy, mert a jég olvadni kezd, így a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik körülöttük; csúszdák, gejzírek és szökőkutak között buliznak nap mint nap.

Néha mégis arcukra fagy a mosoly. Manfréd ugyanis nagyon magányos - már egyenesen úgy érzi, mintha kihaltak volna körülötte a nőstények. És míg ő búnak ereszti az ormányát, Sid rájön, hogy csak egy egyre vékonyodó jéggát választja el őket az áradástól - ha az átszakad, boldog völgyüket elárasztja a víz. Az árral pedig együtt úsznak majd azok a csúszómászók, akiknek túl éles a foga arra fáj, hogy átvegyék az uralmat a nagy közös medence fölött.

 

Filmekről, hírekről, sztárokról és nyereményjátékokról bővebben: www.moziplussz.hu