Magyar InternetFigyelő
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2007.01.05.

Kiváló minősítések a NOD32-nek
Előtérben a heurisztikus felismerés

 

Budapest, 2007. január 5. - Két független nemzetközi vizsgálat során is a legjobbak között végzett az Eset Software NOD32 antivírus rendszere. A vírusirtó megkapta az osztrák AV-Comparatives a legmagasabb szintű vírusvédelemért járó Advanced+ minősítését, emellett immár 41. alkalommal nyerte el a Virus Bulletin VB 100% díját, megerősítve ezzel rekordtartó pozícióját.

 

Az AV-Comparatives víruslaboratórium legutóbbi tesztje során a vírusok és a kártékony kódok elleni proaktív védelmet, a vakriasztás előfordulását és a keresési sebességet értékelte. Összesen 15 különböző antivírus rendszer vett részt a megmérettetésen, de csupán négy vírusirtó kapta meg a legjobbaknak járó Advanced+ minősítést.

A laboratórium elemzése szerint a vírusirtó rendszerek között a gyorsaság az egyik legfontosabb különbség, ami befolyásolja a különböző megoldások védelmi teljesítményét is. Az is fontos azonban, hogy a gyakori és gyors frissítések mellett az antivírus rendszerek képesek legyenek proaktív módon is védekezni az újfajta fenyegetések ellen. Azok a vírusirtók, amelyek nem rendelkeznek jó heurisztikus képességgel, nem ismerik fel az újfajta kórokozókat azok megjelenésének pillanatában, és így védtelenül hagyják felhasználóikat a vírus felbukkanása és az ellenszer kiadása közötti időszakra.

A Eset által kifejlesztett, a NOD32 keresőmotorjába integrált ThreatSense.Net technológia számos alkalommal igazolta már fejlett heurisztikus elemző képességét. "A tesztek során bebizonyosodott, hogy a számos új, nehezen azonosítható, akár naponta felbukkanó vírussal és egyéb kártékony kóddal szemben sok antivírus rendszer nem tud megfelelő védelmet nyújtani. Az Eset szoftvere viszont képes a fenyegetések proaktív felismerésére és megállítására" - nyilatkozta Andreas Clementi, az AV-Comparatives projekt menedzsere, az összehasonlító vizsgálatot végző csoport vezetője.

 

A 41. VB 100% díj

 

A NOD32 antivírus rendszer nem csupán az AV-Comparatives tesztjén bizonyult az egyik legjobbnak, de ismét elnyerte a Virus Bulletin magazin VB100% díját is, megerősítve ezzel rekordtartó pozícióját. A magazin laboratóriumának tesztje során a szakértők makro, polimorf és hagyományos vírusokat eresztettek rá a különböző antivírus rendszerek által védett számítógépekre. A teszt eredményeinek értékelése során John Hawes, a Virus Bulletin munkatársa elmondta, hogy a NOD32 rendkívüli gyorsasággal párosuló hibátlan védelmi teljesítményének köszönheti az újabb VB 100% díjat.

 "A két teszt újra bebizonyította, hogy a NOD32 egyike a legjobb antivírus megoldásoknak. Nagyon elégedettek vagyunk az AV-Comparatives összehasonlító vizsgálatának eredményeivel, és különösen büszkék vagyunk arra, hogy 41. alkalommal is sikerült elnyerni a VB 100% díjat" - értékelte a teszteket Csiszér Béla, az antivírus rendszer magyarországi disztribúciójáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember szerint kiemelkedően fontos, hogy az antivírus rendszerek ne fogják vissza a számítógépek teljesítményét, ezért jó, ha a fentiekhez hasonló tesztek tudatosítják, hogy az egyes vírusirtó megoldások gyorsasága között jelentős különbség van.

 

Kapcsolódó webcímek:

A NOD32 magyar oldala: http://www.nod32.hu

Az AV-Comparatives oldala: http://www.av-comparatives.org/

Virus Bulletin 100% oldala: http://www.virusbtn.com/vb100/index